Uzený jazyk
Suroviny
uzený hovězí jazyk (600 g)
hnědá základní omáčka Maggi
0,6 l vody
3 lžíce švestkových povidel
2 lžíce oleje
25 g sušených vypeckovaných švestek
2 lžíce cukru
citron – chemicky neošetřený
mletá skořice
Postup
Jazyk dáme do vařící vody a zvolna uvaříme doměkka. Uvařený jazyk zchladíme studenou vodou, oloupeme a uložíme do tepla. Vývar z jazyka doplníme vodou na 0,6 litru, přivedeme k varu, přidáme povidla a dobře promícháme. Sundáme z ohně a za stálého míchání metličkou přidáme hnědou základní omáčku Maggi. Vrátíme zpátky na teplo a krátce povaříme – 30 vteřin. Dochutíme cukrem, omytou citronovou kůrou a mletou skořicí.
Sušené švestky pokrájíme na tenké nudličky, dáme do omáčky a necháme povařit.
Nakrájený jazyk přelijeme omáčkou a podáváme se smaženými bramborovými kroketami nebo rýží.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 7 415x
Komentáře receptu Uzený jazyk
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!