Uzený jazyk

Suroviny

uzený hovězí jazyk (600 g)
hnědá základní omáčka Maggi
0,6 l vody
3 lžíce švestkových povidel
2 lžíce oleje
25 g sušených vypeckovaných švestek
2 lžíce cukru
citron – chemicky neošetřený
mletá skořice

recept nemá fotografii

Postup

Jazyk dáme do vařící vody a zvolna uvaříme doměkka. Uvařený jazyk zchladíme studenou vodou, oloupeme a uložíme do tepla. Vývar z jazyka doplníme vodou na 0,6 litru, přivedeme k varu, přidáme povidla a dobře promícháme. Sundáme z ohně a za stálého míchání metličkou přidáme hnědou základní omáčku Maggi. Vrátíme zpátky na teplo a krátce povaříme – 30 vteřin. Dochutíme cukrem, omytou citronovou kůrou a mletou skořicí.

Sušené švestky pokrájíme na tenké nudličky, dáme do omáčky a necháme povařit.

Nakrájený jazyk přelijeme omáčkou a podáváme se smaženými bramborovými kroketami nebo rýží.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 7 415x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 6,67 (počet: 3) 6,67 3 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Uzený jazyk


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist