Grilovaný bůček
Suroviny
1 kg libového vepřového bůčku
2 cibule
1 bobkový list
1 lžička soli
2 stroužky česneku
3 dcl piva
alobal
Postup
Bůček nejdříve asi hodinu vaříme v osolené vodě s cibulí, bobkovým listem a česnekem. Potom ho nařežeme na plátky silné 2 cm.
Rošt obložíme alobalem tak, aby kraj byl otočený směrem vzhůru. Bůček potřeme pivem a dáme na rošt. Grilujeme po obou stranách 5 minut a plátky přitom obracíme a často potíráme pivem.
Podáváme s kyselým zelím a pečivem.
Pozn.: Bůček můžeme uvařit i den předem, potřít ho drceným česnekem a schovat do lednice. Druhý den bude bůček ještě lepší.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 7 776x
Komentáře receptu Grilovaný bůček
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!