Jelení hřbet v zeleném koření
Suroviny
80 dkg jeleního hřbetu
150 g hříbků
150 g kaštanů
4 žemle
4 vajíčka
1 svazek tymiánu
1 svazk rozmarýnu
300 ml mléka
100 ml dijonské hořčice
200 ml kaštanového medu
1 svazek petržele
olivový olej
Postup
Maso odblaníme, osolíme a opepříme a v rozehřáté troubě na 75 °C ho pečeme, což bude trvat cca 100 – 150 minut (dle tloušťky masa). Až bude maso skoro upečené, potřeme ho směsí z tymiánu, rozmarýnu a petržele a potom necháme dále péci.
Houby nakrájíme na dílky a spolu s omytými kaštany je orestujeme.
Žemle oloupeme, pak je namočíme v mléce a vyždímáme. Přidáme žloutky, kaštany a houby. Osolíme, opepříme a trošku rozředíme ušlehaným sněhem z bílků. Dáme do vymazané a strouhankou vysypané formy na pečení a upečeme v troubě při teplotě 160-180 °C.
Smícháme hořčici, med a olej. Tímto sosem uděláme na talíř mřížku nebo jiný vzor a na ní dáme dva řízky jeleního hřbetu.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 3 926x
Komentáře receptu Jelení hřbet v zeleném koření
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!