Česneková jehněčí žebra
Suroviny
jehněčí žebra
brambory
česnek
olej
sůl
pepř
kari
černé olivy
3 rajčata
malé cibulky
plnotučná hořčice
Postup
Olej smícháme s prolisovaným česnekem, přidáme sůl a pepř. Promícháme a potřeme tím žebra. Necháme odležet nejlépe přes noc. Když jsou žebra uleželá, dáme je na pekáč a potřeme kari smíchaným se 3 lžícemi hořčice, přidáme trošku másla, přikryjeme a dáme do trouby péct na 150 °C po dobu 2 hodin. Posledních 20 minut pečeme bez pokličky.
Mezitím si uvaříme brambory ve vroucí vodě se solí, do které přidáme i trošku kari. Na pánvi si rozpálíme olej, přidáme nakrájená rajčata s cibulkami a na kolečka nakrájené olivy. Přidáme trošku výpeku ze žeber a restujeme do změknutí. Dochutíme petrželkou.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 11 793x
Komentáře receptu Česneková jehněčí žebra
anonym: | sobota 16. října 2010 |
doporučil bych místo oleje máslo! |
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!