Mražená malinová pěna
Suroviny
300 g čerstvých malin
80 g hořké čokolády
60 g cukru
1,2 dl bílého jogurtu
1,1 dl smetany ke šlehání
0,4 dl vodky
5 g želatiny v plátcích
olivový olej
Postup
Želatinu rozpustíme podle návodu na obalu, 250 g malin rozmixujeme, propasírujeme přes síto a lehce zahřejeme s cukrem a vmícháme jogurt, vodku a želatinu. Šlehačku nalijeme do bombičkové láhve na přípravu šlehačky, přidáme malinové pyré, láhev uzavřeme, protřepeme, zašroubujeme do ní bombičku s plynem a dáme do lednice.
Vhodnou formu vymažeme olejem a vyložíme mikrotenovou fólií. Vychlazenou láhev s pěnou protřepeme, pěnu nastříkáme do formy, zakryjeme fólií a necháme zmrazit. Čokoládu rozpustíme, rozetřeme jí v tenké vrstvě na alobal, necháme ztuhnout v lednici a pak nakrájíme i s alobalem na čtverce, které necháme chvíli v mrazáku ztuhnout. Poté z nich stáhneme alobal a uložíme v lednici.
Zmrzlou pěnu nakrájíme na plátky silné 3 cm, střídavě s plátky čokolády je dáme na talířky, ozdobíme zbylými malinami a podáváme.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 3 099x
Komentáře receptu Mražená malinová pěna
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!