Bramborový koláč s hruškami

Suroviny

200 g brambor
1 vanilkový cukr
250 g hladké mouky
100 g Hery
80 g moučkového cukru
1 vejce
1 žloutek
1 prášek do pečiva
sůl

NÁPLŇ:
600 g hrušek
4 lžíce tekutého medu
šťáva z citronu
1 vanilkový cukr

recept nemá fotografii

Postup

Brambory ve slupce uvaříme a po vystydnutí oloupeme a nastrouháme je najemno. Mouku smícháme s práškem do pečiva, špetkou soli, cukrem a prosejeme na vál. Brambory dáme na půlku směsi na vále a posypeme zbylou směsí, přidáme změklý tuk, vejce, žloutek a vypracujeme těsto, které necháme hodinu odpočinou v lednici.

Těsto dáme na pomoučený vál, rozválíme a dáme do vymazané a vysypané formy tak, aby sahalo až k okrajům bočních stěn.

Z medu, citronové šťávy a vanilkového cukru umícháme hmotu, kterou potřeme spodní část těsta. Hrušky, nakrájené na tenké plátky, klademe přes sebe ve dvou vrstvách na těsto. Na povrch potom dáme malé kousky másla.

Koláč dáme do vyhřáté trouby a pečeme asi 10 minut při 200 °C. Potom snížíme na 180 °C a pečeme dalších 20 minut. Koláč po upečení pocukrujeme a můžeme ozdobit čerstvou hruškou, kterou nakrájíme na tenké plátky a ty naaranžujeme na koláč.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 3 357x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Bramborový koláč s hruškami


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist