Jitrnice
Suroviny
1,2 kg vařeného vepřového masa (boky,hlava, lalok)
200 g syrových jater
200 ml vývaru z masa
400 g žemle
250 ml vody
30 g mletého česneku se solí
majoránka
pepř
sůl
tenká vepřová střeva
Postup
Žemle namočíme do vody, vyždímáme je a řádně smícháme s mletými játry, promícháme s masem, které jsme nasekali na hrubší kostičky (tvrdší maso s kůží umeleme na strojku), přidáme nasekaný česnek se solí, pepř, sůl, majoránku, horký vývar z masa a důkladně promícháme.
Hotový prejt plníme do střívek, zašpejlujeme a vaříme 15 minut ve vývaru. Jitrnice by měly vyplavat na hladinu a špejle by měly jít snadno pootočit. Uvařené jitrnice ochladíme studenou vodou a necháme ztuhnout v lednici.
Jitrnice můžeme opékat na sádle nebo ohřívat ve vodě, ve vývaru..
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 9 624x
Komentáře receptu Jitrnice
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!