Cukrové jitrničky
Suroviny
1000 g moučkového cukru
130 g mandlí
lžička zavařeniny
skořice
hřebíček
bílek na potření
tuk na vymazání plechu
100 g čokolády na vaření
1 bílek
špejle
Postup
100 g mandlí spaříme, oloupeme, nasucho upražíme a umeleme. Přidáme cukr, strouhanou čokoládu, mleté koření a vše spojíme bílkem. Hmotu dobře propracujeme, přidáme zavařeninu a zbytek neloupaných, nadrobno nakrájených mandlí. Z těsta formujeme malé jitrničky, potíráme je bílkem a zdobíme kousky špejlí. Sušíme v mírně teplé troubě.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 3 173x
Komentáře receptu Cukrové jitrničky
anonym: | pondělí 10. září 2007 |
je to velmi dobry recept ktery mi velmi chutnal |
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!