Bůčkové rolády s kysaným zelím

Suroviny

850 g kysaného zelí
4 plátky bůčku (200 g)
2 cibule
1 lžíce přepuštěného másla
4 kuličky jalovce
2 bobkové listy
půl lžičky cukru
sůl
špetka bílého pepře
svazek petrželky
2 lžíce oleje
1 lžíce hladké mouky
1 lžíce másla
200 ml bílého vína

recept nemá fotografii

Postup

Cibuli nakrájíme na kostičky. Přepuštěné máslo rozehřejeme v hrnci a zesklovatíme na něm cibuli. Přidáme kysané zelí, jalovec, bobkový list, sůl a cukr, opepříme a 20 minut dusíme. Omyjeme petrželku (pár snítek si dáme stranou na ozdobení), jemně jí pokrájíme a přidáme do směsi. Nakrojíme plátky masa a rozklepeme, osolíme a opepříme. Na každý plátek dáme lžíci zelí, stočíme a spíchneme párátkem. Opečeme v pánvi na rozpáleném oleji. Podlijeme vínem, přikryjeme a podusíme 1,5 hodiny. Dle potřeby podléváme.

Rolády vyjmeme, prohněteme mouku s tukem a přidáme do šťávy. Necháme krátce vyvařit, osolíme, opepříme. Upravíme na zbývajícím zelí a přelijeme šťávou. Ozdobíme petrželkou a podáváme s nudlemi.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 3 680x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Bůčkové rolády s kysaným zelím


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist