Mořská štika na rajčatech

Suroviny

600 g filé z mořské štiky
425 ml sterilovaných žampionů
5 lžic oleje
200 g dlouhozrnné rýže
800 ml zeleninového vývaru
4 lžíce hladké mouky
plechovku (800 ml) rajčat
svazek zelené petrželky
4 sladkokyselé okurky
citronová šťáva
bílý mletý pepř
sůl

recept nemá fotografii

Postup

V kastrolu na dvou lžících oleje podusíme žampiony, které jsme nakrájeli na čtvrtky. Přisypeme vypranou rýži. Za občasného promíchání jí osmahneme a potom zalijeme vývarem. Pod poklicí vaříme na mírném plameni asi 20 minut.

Filé opláchneme, osušíme a nakrájíme na menší kousky. Pokapeme citronovou šťávou a osolíme. Potom obalíme v mouce a smažíme asi 6 minut na oleji. Rybu vyjmeme a přendáme na teplé místo.

Oloupaná rajčata necháme okapat, přidáme je do vypečené šťávy a povaříme. Opranou petrželku nasekáme najemno, okurky nakrájíme na tenké plátky a společně s petrželkou dáme do omáčky. Dle chuti osolíme, opepříme.

Rybu dáváme na předehřáté talíře s rýží, přelijeme omáčkou a ozdobíme snítkami zelené petrželky.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 4 098x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Mořská štika na rajčatech


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist