Mořská štika na rajčatech
Suroviny
600 g filé z mořské štiky
425 ml sterilovaných žampionů
5 lžic oleje
200 g dlouhozrnné rýže
800 ml zeleninového vývaru
4 lžíce hladké mouky
plechovku (800 ml) rajčat
svazek zelené petrželky
4 sladkokyselé okurky
citronová šťáva
bílý mletý pepř
sůl
Postup
V kastrolu na dvou lžících oleje podusíme žampiony, které jsme nakrájeli na čtvrtky. Přisypeme vypranou rýži. Za občasného promíchání jí osmahneme a potom zalijeme vývarem. Pod poklicí vaříme na mírném plameni asi 20 minut.
Filé opláchneme, osušíme a nakrájíme na menší kousky. Pokapeme citronovou šťávou a osolíme. Potom obalíme v mouce a smažíme asi 6 minut na oleji. Rybu vyjmeme a přendáme na teplé místo.
Oloupaná rajčata necháme okapat, přidáme je do vypečené šťávy a povaříme. Opranou petrželku nasekáme najemno, okurky nakrájíme na tenké plátky a společně s petrželkou dáme do omáčky. Dle chuti osolíme, opepříme.
Rybu dáváme na předehřáté talíře s rýží, přelijeme omáčkou a ozdobíme snítkami zelené petrželky.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 4 098x
Komentáře receptu Mořská štika na rajčatech
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!