Ztracená vejce se špenátem
Suroviny
750 g čerstvého (případně zmrazeného) špenátu
1 cibule
2 lžíce tuku
4 vejce
2 lžíce octa
2 plátky toastového chleba
100 g slaniny
sůl
česnek
mletý bílý pepř
mletý muškátový oříšek
Postup
Špenátové listy přebereme a propereme. Na tuku zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme špenát a podusíme. Dle chuti osolíme, opepříme a přidáme muškát. Potom dáme vařit cca 1 litr vody s octem a solí. Vejce rozklepneme po jednom do sběračky a ponoříme do vroucí vody. Každé vaříme asi 3 - 4 minuty. Pokud se bílek rozbíhá, přitahujeme ho vidličkou ke žloutku. Lze také vařit podebraná vejce dírkovanou sběračkou.
Na pánvi vypečeme slaninu nakrájenou na malé kostičky. Přidáme prolisovaný česnek a chleba nakrájený na kostky a celé dozlatova osmažíme.
Na nahřátý talíř servírujeme dušený špenát se ztraceným vejcem a posypeme opraženým chlebem.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 3 633x
Komentáře receptu Ztracená vejce se špenátem
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!