Ledvinky se špenátem
Suroviny
600 g ledvinek
250 g malých cibulek
60 g rostlinného tuku
100 ml bílého vína
200 ml smetany ke šlehání
1 kg čerstvého špenátu
lžička pikantní hořčice
lžička klasické hořčice
sůl
mletý Bílý pepř
2 stroužky česneku
strouhaný muškátový oříšek
pažitka
Postup
Ledvinky očistíme a na chvíli je namočíme do vody (vyplaví se z nich škodlivé a páchnoucí látky). Potom je nakrájíme na proužky a na polovině rozehřátého tuku je osmažíme dozlatova. Ledvinky dáme stranou. Do výpeku dáme oloupané a na čtvrtky nakrájené cibulky, které krátce podusíme. Zalijeme vínem a smetanou a asi 10 min povaříme. Osolíme, ochutíme mletým pepřem a hořčicí. Ledvinky vrátíme zpátky a necháme je prohřát.
Čerstvý špenát řádně propereme. Česnek prolisujeme, zesklovatíme je na zbylém tuku a přidáme osušené špenátové listy a dusíme doměkka. Nakonec osolíme, přidáme muškátový oříšek.
Na talíři ozdobíme sekanou pažitkou a podáváme s rýží.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 3 064x
Komentáře receptu Ledvinky se špenátem
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!