Treska s citronovou omáčkou
Suroviny
600 g filé z tresky
750 g brambor
150 g zakysané smetany
100 ml vývaru
4 rajčata
1 salátová okurka
1 cibule
4 lžíce octa
3 lžíce citronové šťávy
1 vejce
4 lžíce hladké mouky
3 lžíce oleje
2 lžíce majonézy
sůl
bílý pepř
cukr
Postup
Brambory uvaříme v osolené vodě. Potom je prolijeme studenou vodou, oloupeme a necháme vychladnout. Potom nakrájíme na plátky. Rajčata a okurky opláchneme a nakrájíme na plátky, cibuli na kostičky. Vývar svaříme s octem a cibulí, osolíme a celkem dost opepříme. Nalijeme na brambory a necháme asi 10 minut odpočívat. Přidáme okurku a rajčata a celé promícháme.
Porce ryby omyjeme, pokapeme je citronovou šťávou, osolíme a necháme chvíli odležet. Osušíme a obalíme ji v mouce a rozšlehaném vejci.
Na rozpáleném oleji smažíme na každé straně asi 3 minuty. Majonézu zředíme se smetanou a ochutíme citronovou šťávou, osolíme, opepříme a přidáme trošku cukru.
Rybu dáváme na talíř, ozdobíme plátky citronu a rajčat.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 3 751x
Komentáře receptu Treska s citronovou omáčkou
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!