Zapečené mleté maso se zelnými listy
Suroviny
500 g mletého masa
zelné listy
100 g rýže
1 cibule
kečup
sůl
pepř
koření na mleté maso
fazolové lusky
vývar v kostce
Postup
Rýži uvaříme a necháme jí trochu vychladnout. Poté jí smícháme s mletým masem, přidáme drobně nakrájenou na másle osmaženou cibuli. Osolíme, opepříme a okořeníme kořením na mleté maso.
Zelné listy povaříme chvilku ve vodě, poté je vyndáme a necháme okapat. Do lehce vymazané zapékací mísy dáme zelné listy, na to vrstvu placek z mletého masa a zasypeme uvařenými fazolovými lusky. Znovu dáme zelné listy a zase vrstvu placek z masa a fazolové lusky. Celé to trošku zalijeme kečupem. Podlijeme trošku vývarem a dáme do vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme cca 30 minut.
Podáváme s rýží.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 4 589x
Komentáře receptu Zapečené mleté maso se zelnými listy
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!