Znojemská omáčka
Suroviny
6 hovězích roštěnek
2 cibule
mletý pepř
3 lžíce oleje
1 l vývaru
50 g hladké mouky
máslo
80g sterilovaných okurek
sůl
pepř
Postup
Roštěnou omyjeme, nakrájíme na plátky, které naklepeme, po stranách nařežeme a osolíme a opepříme. V kastrolu z obou stran zprudka osmahneme a pak vyndáme. Na výpeku zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli do zlatova. Zalijeme asi třetinou vývaru, vrátíme do něj maso a za občasného míchání dusíme asi hodinu. Podle potřeby podléváme.
Až bude maso měkké, tak ho vyndáme a šťávu zahustíme jíškou, kterou jsme si připravili tak, že jsme na rozpuštěném tuku zpěnili trochu hladké mouky a zalili trochou vývaru. Vaříme cca 15 minut.
Okurky nakrájíme na kostičky a přidáme do omáčky a vaříme ještě asi tak 10 minut. Případně dle chuti osolíme, opepříme.
Podáváme s rýží.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 11 881x
Komentáře receptu Znojemská omáčka
anonym: | čtvrtek 29. října 2009 |
superoš :-) |
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!