Špagety Carbonara
Suroviny
300 g špaget
150 g anglické slaniny
100 g žampiónů
50 g parmazánu
lžíce smetany
4 lžíce bílého vína
2 vejce
2 stroužky česneku
sůl
mletý pepř
petrželová nať
Postup
Špagety uvaříme dle návodu na obalu.
Mezitím si na pánvi rozehřejeme olej, přidáme slaninu a po chvilce žampióny společně s nadrobno nakrájeným česnekem. Orestujeme a zalijeme vínem. Vaříme až se víno.
V misce rozmícháme dvě vejce se lžící smetany, převážnou většinou parmazánu, drceným pepř a osolíme. Na hluboký talíř dáme scezené, okapané špagety, ještě by měly být horké, přidáme směs z pánve, zalijeme směsí z misky a promícháme, posypeme nasekanou petrželkou a zbytkem sýra a podáváme.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 4 675x
Komentáře receptu Špagety Carbonara
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!