Hovězí na houbách
Suroviny
4 plátky hovězího zadního
1 velká cibule
sladká paprika
vývar z masa nebo masoxu
250 g hub
1/4 l kysané smetany
hladká mouka
máslo
sůl
pepř
Postup
Maso naklepeme, po krajích párkrát nařízneme, osolíme a opepříme a poprášíme moukou. Takto připravené maso zprudka orestujeme na másle. Po orestování maso vyjmeme a do výpeku přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a osmahneme do růžova. Zaprášíme paprikou, přilijeme trochu vývaru, chvíli poovaříme a do vývaru vrátíme maso a za občasného podlévání dusíme téměř doměkka.
Když je maso téměř měkké, přidáme houby, které jsme nakrájeli na plátky a dusíme, dokud nebude maso úplně měkké. Ve smetaně rozmícháme lžičku hladké mouky a zalijeme tím maso a ještě chvíli vaříme.
Podáváme s houskovými knedlíky nebo těstovinami.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 5 593x
Komentáře receptu Hovězí na houbách
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!