Pudinkové tajemství
Suroviny
500 g hladké mouky
350 g másla
1 vejce
špetka soli
citronová kůra
150 g moučkového cukru
tuk na vymazání
NÁPLŇ:
1 kg jablek
120 g krystalového cukru
150 g sušených meruněk
15 g skořicového cukru
kůra z 1 citronu
20 g pudinkového prášku
4 lžíce vody
12 g vanilkového cukru
4 lžíce meruňkového džemu
Postup
Z mouky, másla, vejce, cukru a citronové kůry vypracujeme na vále hladké těsto a necháme ho v chladu odležet půl hodiny. 2/3 těsta pak rozválíme na plát a vyložíme jím vymazanou dortovou formu tak, aby těsto po stranách sahalo do 4 cm výšky. Oloupaná jablka bez jádřinců nakrájíme na měsíčky, podlijeme troškou vody a dáme dusit společně s cukrem, nakrájenými sušenými meruňkami, skořicovým cukrem a citronovou kůrou. Jablka nesmíme rozvařit!
Připravíme si zálivku z vody a pudinkového prášku, kterou zalijeme podušená jablka. Povaříme a vmícháme vanilkový cukr. Když to trošku vychladne, nalijeme to do dortové formy.
Ze zbylého těsta vyválíme placku a zakryjeme jí jablečnou náplň. Povrch lehce propíchneme vidličkou a dáme do vyhřáté trouby na 180 °C na 40 minut.
Meruňkový džem protřeme přes síto do kastrůlku, abychom odstranili slupky. Zředíme ho dvěma lžícemi vody a chvíli povaříme. Po upečení koláč ještě za horka potřeme ovocnou polevou a necháme zaschnout.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 3 453x
Komentáře receptu Pudinkové tajemství
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!