Pudinkové tajemství

Suroviny

500 g hladké mouky
350 g másla
1 vejce
špetka soli
citronová kůra
150 g moučkového cukru
tuk na vymazání

NÁPLŇ:
1 kg jablek
120 g krystalového cukru
150 g sušených meruněk
15 g skořicového cukru
kůra z 1 citronu
20 g pudinkového prášku
4 lžíce vody
12 g vanilkového cukru
4 lžíce meruňkového džemu

recept nemá fotografii

Postup

Z mouky, másla, vejce, cukru a citronové kůry vypracujeme na vále hladké těsto a necháme ho v chladu odležet půl hodiny. 2/3 těsta pak rozválíme na plát a vyložíme jím vymazanou dortovou formu tak, aby těsto po stranách sahalo do 4 cm výšky. Oloupaná jablka bez jádřinců nakrájíme na měsíčky, podlijeme troškou vody a dáme dusit společně s cukrem, nakrájenými sušenými meruňkami, skořicovým cukrem a citronovou kůrou. Jablka nesmíme rozvařit!

Připravíme si zálivku z vody a pudinkového prášku, kterou zalijeme podušená jablka. Povaříme a vmícháme vanilkový cukr. Když to trošku vychladne, nalijeme to do dortové formy.

Ze zbylého těsta vyválíme placku a zakryjeme jí jablečnou náplň. Povrch lehce propíchneme vidličkou a dáme do vyhřáté trouby na 180 °C na 40 minut.

Meruňkový džem protřeme přes síto do kastrůlku, abychom odstranili slupky. Zředíme ho dvěma lžícemi vody a chvíli povaříme. Po upečení koláč ještě za horka potřeme ovocnou polevou a necháme zaschnout.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 3 453x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Pudinkové tajemství


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist