Jogurtový hřbet

Suroviny

450 g bílého jogurtu
200 g polohrubé mouky
160 g moučkového cukru
4 vejce
1 vanilkový cukr
2 lžičky prášku do pečiva
1 lžičky jedlé sody
tuk na vymazání
hrubá mouka na vysypání

NA OZDOBENÍ:
200 g jahod
1 kelímek smetany ke šlehání
1 sáček červeného želé v prášku

recept nemá fotografii

Postup

Žloutky vyšleháme s oběma druhy cukru do pěny, přidáme jogurt, mouku s práškem do pečiva a jedlou sodou a nakonec zlehka vmícháme ušlehaný tuhý sníh. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy na srnčí hřbet a pečeme při 170 °C 35 minut.

Upečený hřbet vyklopíme a necháme vychladnout. Mezitím rozmixujeme 2/3 jahod, smícháme je s želé rozpuštěným dle návodu na obalu, nalijeme na vychladlý hřbet a po ztuhnutí ozdobíme šlehačkou a zbytkem jahod.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 3 383x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Jogurtový hřbet


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist