Pečená vepřová panenka
Suroviny
1 vepřová panenka
300 g blum
3 dl sladkého červeného vína
2 lžíce rybízové marmelády
olej
1 kostka drůbežího vývaru
1 lžička škrobové moučky
1 lžička mletého zázvoru
čerstvě mletý pepř
sůl
Postup
Vepřovou panenku opláchneme, osušíme, srolujeme a ovážeme provázkem. Dvě lžíce oleje smícháme se zázvorem a lžičkou mletého pepře, tímto panenku potřeme a necháme odležet v lednici minimálně 2 hodiny. Nejlepší je nechat odležet do druhého dne! Odležené maso osolíme a zprudka opečeme ze všech stran na oleji. Pak maso dáme do pekáčku, dáme do vyhřáté trouby na 120 °C a troubu vypneme.
Do pánve s výpekem z masa vmícháme marmeládu, víno, kostku vývaru rozmíchanou v 1 dl vody a vypeckované nakrájené blumy. Povaříme tak dlouho, dokud blumy nezměknou, trvá to cca 10 minut. Omáčku zahustíme škrobem rozmíchaný v trošce vody, osolíme a opepříme a chviličku povaříme. Z masa sundáme provázek, nakrájíme ho a spolu s omáčkou nandáme na talíře a podáváme s opečenými bramborami.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 9 459x
Komentáře receptu Pečená vepřová panenka
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!