Žabí stehýnka po provensálsku

Suroviny

60 dkg žabích stehýnek
3 dl suchého bílého vína
8 stroužků česneku
20 dkg rajčat
10 dkg salátu ruccola
10 dkg listů špenátu
1 dl olivového oleje
2 svazky petržele
15 dkg malých žampiónů
5 dkg třešňových rajčátek
5 dkg obilných klíčků
tymián

recept nemá fotografii

Postup

Stehýnka osolíme, opepříme a jednu nohu nařízneme v délce 1,5 centimetru. Tím vznikne otvor, kterým druhou žabí nožku protáhneme. Stehýnka pomoučíme a po obou stranách rychle opečeme na olivovém oleji.
Ke skoro opečeným stehýnkům přidáme houby nakrájené na kousky, přidáme trošku tymiánu, utřený česnek, petrželku a nakonec zalijeme bílým vínem. Chvilku povaříme a přidáme na kostičky nakrájená rajčátka. Osolíme a ještě chvilku vaříme.
Na pánvi rozpálíme olivový olej a až se z něho začne kouřit, podusíme na něm chvíli ruccolu a špenátové listy. Osolíme a přendáme na talíř tak, aby zelenina vytvořila uprostřed talíře kopeček, na který dáme žabí stehýnka a zalijeme houbovou omáčkou.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 3 558x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Žabí stehýnka po provensálsku


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist