Vanilkový krém
Suroviny
125 g smetany ke šlehání
2 vejce
2,5 dl mléka
3 vanilkové cukry
4 plátky želatiny
1 vanilkový lusk
tuk na vymazání
OMÁČKA:
350 g nakrájených blum
2 sáčky vanilkového cukru
30 g krupicového cukru
1 lžíce škrobové moučky
pár kapek citronové šťávy
Postup
Želatinu necháme nabobtnat v trošce vody. Cukr utřeme do pěny se žloutky, mléko svaříme se zrníčky z vanilkového lusku. Po částech ho vmícháme do žloutkové pěny a mícháme na mírném ohni do zhoustnutí. Nevaříme! Krém přecedíme, v ještě horkém krému rozpustíme želatinu a za občasného míchání necháme prochladnout. Pak vmícháme našlehanou smetanu a sníh ušlehaný z bílků. Krém naplníme do vymazaných formiček a necháme v lednici ztuhnout.
Blumy krátce povaříme s oběma cukry a troškou vody. Zahustíme škrobem rozmíchaným v trošce vody, dochutíme citronovou šťávou a necháme vychladnout. Krém vyklopíme z formiček a podáváme s omáčkou.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 3 381x
Komentáře receptu Vanilkový krém
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!