Vanilkový krém

Suroviny

125 g smetany ke šlehání
2 vejce
2,5 dl mléka
3 vanilkové cukry
4 plátky želatiny
1 vanilkový lusk
tuk na vymazání

OMÁČKA:
350 g nakrájených blum
2 sáčky vanilkového cukru
30 g krupicového cukru
1 lžíce škrobové moučky
pár kapek citronové šťávy

recept nemá fotografii

Postup

Želatinu necháme nabobtnat v trošce vody. Cukr utřeme do pěny se žloutky, mléko svaříme se zrníčky z vanilkového lusku. Po částech ho vmícháme do žloutkové pěny a mícháme na mírném ohni do zhoustnutí. Nevaříme! Krém přecedíme, v ještě horkém krému rozpustíme želatinu a za občasného míchání necháme prochladnout. Pak vmícháme našlehanou smetanu a sníh ušlehaný z bílků. Krém naplníme do vymazaných formiček a necháme v lednici ztuhnout.

Blumy krátce povaříme s oběma cukry a troškou vody. Zahustíme škrobem rozmíchaným v trošce vody, dochutíme citronovou šťávou a necháme vychladnout. Krém vyklopíme z formiček a podáváme s omáčkou.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 3 381x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 7,00 (počet: 1) 7,00 1 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Vanilkový krém


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist