Bramborová paštika
Suroviny
200 g uvařených a oloupaných brambor
100 g kuřecích jater
4 plátky anglické slaniny
2 lžíce smetany
1 bílek
1 lžička olivového oleje
1/3 lžičky mletého pepře
strouhaná citronová kůra
sůl
OMÁČKA:
150 g nakládaných brusinek
0,5 dl červeného vína
med
Postup
Játra očistíme, vložíme do mixéru, přidáme pepř, citronovou kůru, smetanu a bílek, osolíme a rozmixujeme. Všechny suroviny musí být před mixováním studené. Přidáme brambory a vyšleháme dohlídka. Čtyři vhodné formičky vytřeme olejem a každou vyložíme plátkem slaniny. Dáme do nich připravenou hmotu, dáme je do pekáčku s vodou tak, aby dosahovala voda asi do 2/3 výšky formiček a vše dáme na 20 minut do trouby vyhřáté na 150 °C. Mezitím smícháme brusinky s vínem, podle chuti přidáme med a krátce podusíme.
Hotovou paštiku vyklopíme z formiček a podáváme s brusinkovou omáčkou.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 4 321x
Komentáře receptu Bramborová paštika
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!