Bramborová paštika

Suroviny

200 g uvařených a oloupaných brambor
100 g kuřecích jater
4 plátky anglické slaniny
2 lžíce smetany
1 bílek
1 lžička olivového oleje
1/3 lžičky mletého pepře
strouhaná citronová kůra
sůl

OMÁČKA:
150 g nakládaných brusinek
0,5 dl červeného vína
med

recept nemá fotografii

Postup

Játra očistíme, vložíme do mixéru, přidáme pepř, citronovou kůru, smetanu a bílek, osolíme a rozmixujeme. Všechny suroviny musí být před mixováním studené. Přidáme brambory a vyšleháme dohlídka. Čtyři vhodné formičky vytřeme olejem a každou vyložíme plátkem slaniny. Dáme do nich připravenou hmotu, dáme je do pekáčku s vodou tak, aby dosahovala voda asi do 2/3 výšky formiček a vše dáme na 20 minut do trouby vyhřáté na 150 °C. Mezitím smícháme brusinky s vínem, podle chuti přidáme med a krátce podusíme.

Hotovou paštiku vyklopíme z formiček a podáváme s brusinkovou omáčkou.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 4 321x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Bramborová paštika


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist