Vepřové klobásky s třešněmi
Suroviny
900 g třešní
800 g syrových vepřových klobásek
2,5 dl červeného vína
1 menší cibule
0,5 dl olivového oleje
2 lžíce medu
1 lžíce celozrnné hořčice
cukr dle chuti
1 lžička drceného pepře
špetka mletého zázvoru
špetka mletého hřebíčku
špetka soli
olej na pečení
Postup
Třešně vypeckujeme a necháme v misce. Drobně nakrájenou cibuli necháme v kastrolu na oleji zesklovatět. Vmícháme víno s medem a svaříme asi na třetinu původního množství. Pak přidáme třešně, hořčici, pepř, zázvo, hřebíček a sůl, směs osladíme, promícháme a dál dusíme pod pokličkou do zhoustnutí.
Mezitím klobásky stočíme do kruhu, spíchneme špejlí a opečeme je z obou stran na oleji. Přendáme je na plech a vložíme ještě asi na 15 min do trouby vyhřáté na 130 °C.
Dušené třešně rozdělíme na talíře, přidáme opečené klobásky.
Podávat se můžou s dušenou čočkou.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 2 924x
Komentáře receptu Vepřové klobásky s třešněmi
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!