Zálesácký guláš
Suroviny
500 g vepřového plecka
sůl
drcený kmín
500 g brambor
300 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
olej
1 cibule
3 bobkové listy
4 zrnka nového koření
10 zrnek celého pepře
hrst sušených hub
Postup
Vepřové maso nakrájíme na kostky. Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, vložíme maso, osolíme a okmínujeme. Ze všech stran maso zprudka osmahneme. Podlijeme horkou vodou a dusíme na mírném ohni asi 30 minut. Potom přidáme na kostičky nakrájenou zeleninu a brambory, hrst předem namočených sušených hub, bobkový list, nové koření a pepř (pro výraznější chuť koření nadrtíme). Vše dusíme, až maso změkne. Podle potřeby můžeme zahustit hladkou moukou.
Podáváme s chlebem.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 4 260x
Komentáře receptu Zálesácký guláš
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!