Plzeňský vepřový steak
Suroviny
400 g vepřové kýty
1 cibule
40 g slaniny
70 g drůbežích jater
1 - 2 lžíce hladké mouky
2 lžíce másla
2 lžíce kečupu
300 ml světlého 12° piva
sůl
olej
steakové koření
Postup
Vepřové maso naklepeme, osolíme, posypeme kořenící směsí a zprudka opečeme z obou stran na oleji. Pak podlijeme pivem a dusíme doměkka. Do vypečené šťávy přidáme pokrájenou cibuli, na kostičky nakrájenou slaninu a nakrájená drůbeží játra. Chvíli podusíme, potom přidáme máslo a zaprášíme moukou. Nakonec dochutíme kečupem, podle potřeby dolijeme horkou vodou a krátce povaříme.
Podáváme s vařenými bramborami nebo s hranolkami.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 6 320x
Komentáře receptu Plzeňský vepřový steak
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!