Jelítkový prejt
Suroviny
1/2 l krve (nebo konzerva husí krve)
20 dkg krup
1 větší cibule
10 dkg tučného bůčku
sůl
pepř
česnek
majoránka
Postup
Přebrané oprané kroupy vaříme v osolené vodě doměkka. Bůček semeleme nebo pokrájíme na malé kostičky, vyškvaříme a přidáme nakrájenou cibuli. Osmažíme, přimícháme kroupy s krví, osolíme, okořeníme a za stálého míchání dusíme.
Promíchanou směs můžeme také zapékat v troubě.
Přílohy: brambory, kyselé zelí, chleba, zelný salát
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 11 302x
Hodnocení receptu:
8,43 (počet: 7)
8,43
7
10
Komentáře receptu Jelítkový prejt
anonym: | sobota 17. prosince 2011 |
...mňam... | |
Karla: | pondělí 22. listopadu 2010 |
Právě se chystám dělat prejt, ve středu jedu pro čerstvou vepřovou krev na játka. Prejt se u nás dělá stejně tak, jak uvádí anoným. | |
anonym: | úterý 8. prosince 2009 |
U nás se dělá prejt z ječných krup č. 7, rýže a pohanky. Každá obilnina se vaří samostatně podle potřeby. pak se smíchá, přidá se pepř, sůl, uvařené a rozsekané vepřové maso, osmažená cibulka, majoránka,česnek, nakonec vepřová krev. Vše se smíchá. Směsí se plní střívka nebo se zamrazí v sačcích v mražáku. |
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
reklama
Svíčková na smetaně
Recept na nejlepší české jídlo.
Recepty
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Inzerujte zde!
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!