Smažené jahody

Suroviny

20 jahod
1 vejce
1,5 dl podmáslí
0,5 dl bílého vína
2 lžíce hladké mouky
1 lžička škrobové moučky
špetka soli
olej na smažení
moučkový cukr na posyp
4 kopečky kokosové zmrzliny

recept nemá fotografii

Postup

Smícháme podmáslí s vínem a žloutkem, zašleháme mouku a škrobovou moučku, vyšleháme hladké těsto a misku postavíme do vody s ledem.

Z bílku a špetky soli ušleháme tuhý sníh a vmícháme do připraveného těsta. Jahody očistíme a čtyři si dáme stranou. Zbylé jahody napíchneme každou zvlášť na špejli, namočíme jí celou do připraveného těsta, vložíme do vyšší vrstvy rozpáleného oleje a usmažíme dozlatova. Usmažené jahody necháme odkapat na savém ubrousku a dáme do tepla.

Zbylé čtyři jahody nakrájíme na plátky, posypeme je moučkovým cukrem a rozdělíme na talířky. Přidáme smažené jahody, pocukrujeme, přidáme zmrzlinu a podáváme.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 3 674x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 7,50 (počet: 2) 7,50 2 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Smažené jahody


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist