Smažené jahody
Suroviny
20 jahod
1 vejce
1,5 dl podmáslí
0,5 dl bílého vína
2 lžíce hladké mouky
1 lžička škrobové moučky
špetka soli
olej na smažení
moučkový cukr na posyp
4 kopečky kokosové zmrzliny
Postup
Smícháme podmáslí s vínem a žloutkem, zašleháme mouku a škrobovou moučku, vyšleháme hladké těsto a misku postavíme do vody s ledem.
Z bílku a špetky soli ušleháme tuhý sníh a vmícháme do připraveného těsta. Jahody očistíme a čtyři si dáme stranou. Zbylé jahody napíchneme každou zvlášť na špejli, namočíme jí celou do připraveného těsta, vložíme do vyšší vrstvy rozpáleného oleje a usmažíme dozlatova. Usmažené jahody necháme odkapat na savém ubrousku a dáme do tepla.
Zbylé čtyři jahody nakrájíme na plátky, posypeme je moučkovým cukrem a rozdělíme na talířky. Přidáme smažené jahody, pocukrujeme, přidáme zmrzlinu a podáváme.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 3 674x
Komentáře receptu Smažené jahody
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!