Pečený bůček s blumami
Suroviny
600 g vepřového bůčku
500 g blum
2 dl černého piva
1 dl rumu
3 lžíce blumové nebo rybízové marmelády
6 stroužků česneku
instantní jíška
cukr
citrónová šťáva
mletý pepř
sůl
Postup
Bůček nakrájíme na kostky, osolíme je, opepříme, potřeme rozetřeným česnekem, zalijeme rumem, přiklopíme a uložíme do druhého dne v lednici. Potom kostky rozložíme do pekáče, přelijeme pivem, vložíme do trouby vyhřáté na 170 °C a pečeme za občasného promíchání hodinu.
Maso odklopíme, přidáme k němu vypeckované blumy a společně dopečeme doměkka a dozlatova. Vypečenou šťávu slijeme do kastrůlku, vmícháme marmeládu a krátce povaříme. Pokud chceme omáčku hustší, vmícháme do ní ještě trochu jíšky a nakonec dosolíme, případně přidáme cukr a citrónovou šťávu.
Maso s blumami dáme na talíře, přelijeme teplou omáčkou a podáváme s houskovým knedlíkem.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 2 872x
Komentáře receptu Pečený bůček s blumami
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!