Musaka
Suroviny
1 kg brambor
1,5 kg mletého masa
1,5 kg lilku
3 rajčata
1 velká cibule
60 ml oleje
60 ml bílého vína
125g eidamu
sůl, pepř
olej
OMÁČKA:
250 ml mléka
2 lžíce másla
1 lžíce hladké mouky
1 vejce
60 g strouhaného sýra
sůl
Postup
Lilek nakrájíme na silnější plátky a z obou stran ho posolíme a necháme asi hodinu odpočívat. Maso a nakrájenou cibuli mezitím osmažíme na rozpáleném oleji, přidáme víno a rozmačkaná oloupaná rajčata, osolíme a opepříme a za stálého míchání uvedeme k varu. Na mírném ohni vaříme 40 min pod pokličkou. Po hodině lilek opláchneme, osušíme a na rozpáleném oleji osmažíme.
Zapékací misku vymažeme a na dno rozložíme polovinu lilku, posypeme polovinou strouhaného sýra, přidáme maso, pokryjeme zbytkem lilku a zbytkem sýra.
OMÁČKA: Z másla a mouky uděláme jíšku, kterou zalijeme mlékem a krátce povaříme. Osolíme a přidáme strouhaný sýr a nakonec za stálého míchání přidáme rozšlehané vejce. Omáčku nalijeme na vrstvy v pekáčku a dáme zapéct do trouby.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 4 061x
Komentáře receptu Musaka
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!