Játrová omáčka
Suroviny
400 g hovězích nebo vepřových jater
2 lžíce sádla
1 velká cibule
2 lžíce hladké mouky
700 ml vývaru
pepř
1/2 lžičky drceného kmínu
1/2 lžičky papriky
sůl
olej
Postup
Na lžíci sádla a oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme mouku a uděláme jíšku. Tu zalijeme vývarem a vaříme půl hodiny na malém plameni a občas promícháme. Na druhé lžíci rozehřátého sádla smažíme opepřená játra zbavená blanek a žilek po obou stranách, pak je podlijeme trochou vody a dusíme doměkka. Měkká játra po vychladnutí nastrouháme. Vložíme do uvařené omáčky, promícháme a dochutíme.
Podáváme s rýží.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 6 053x
Komentáře receptu Játrová omáčka
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!