Dvojitý koláč
Suroviny
300 g hladké mouky
170 g Hery
3 lžíce studené vody
2 špetky soli
mouka na vál
tuk na vymazání
hrubá mouka na vysypání
NÁPLŇ:
6 jablek
100 g krupicového cukru
1 lžíce maizeny
15 g másla
2 lžičky citrónové šťávy
Postup
Mouku, nakrájenou Heru a sůl propracujeme prsty na žmolenku a za postupného přidávání vody vypracujeme hladké těsto, které necháme 30 minut odležet v lednici.
Oloupaná a jádřinců zbavená jablka nakrájíme na kousky, pokapeme je citrónovou šťávou a posypeme maizenou a cukrem.
Těsto rozdělíme na dva ne stejně velké díly. Větší díl rozválíme na pomoučeném válu na kulatý plát silný asi 3 mm a vyložíme jím kulatou vymazanou a vysypanou formu. Rozložíme na něj jablka a poklademe je vločkami másla.
Menší díl těsta rozválíme na kruh větší než průměr formy, položíme ho na náplň a okraje těsta spojíme se spodním dílem. Ze zbylého těsta tvoříme kroucený ozdobný kraj, koláč zapékáme 5 minut při 200 °C a dopečeme při 170 °C dozlatova, cca 40 minut.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 4 385x
Komentáře receptu Dvojitý koláč
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!