Dvojitý koláč

Suroviny

300 g hladké mouky
170 g Hery
3 lžíce studené vody
2 špetky soli
mouka na vál
tuk na vymazání
hrubá mouka na vysypání

NÁPLŇ:
6 jablek
100 g krupicového cukru
1 lžíce maizeny
15 g másla
2 lžičky citrónové šťávy

recept nemá fotografii

Postup

Mouku, nakrájenou Heru a sůl propracujeme prsty na žmolenku a za postupného přidávání vody vypracujeme hladké těsto, které necháme 30 minut odležet v lednici.

Oloupaná a jádřinců zbavená jablka nakrájíme na kousky, pokapeme je citrónovou šťávou a posypeme maizenou a cukrem.

Těsto rozdělíme na dva ne stejně velké díly. Větší díl rozválíme na pomoučeném válu na kulatý plát silný asi 3 mm a vyložíme jím kulatou vymazanou a vysypanou formu. Rozložíme na něj jablka a poklademe je vločkami másla.

Menší díl těsta rozválíme na kruh větší než průměr formy, položíme ho na náplň a okraje těsta spojíme se spodním dílem. Ze zbylého těsta tvoříme kroucený ozdobný kraj, koláč zapékáme 5 minut při 200 °C a dopečeme při 170 °C dozlatova, cca 40 minut.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 4 385x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Dvojitý koláč


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist