Vepřové závitky
Suroviny
4 plátky vepřové pečeně bez kosti
4 plátky parmské šunky
40 g rokety
1 lžíce oleje
sůl
MARMELÁDA:
500 g oloupaných jablek
5 jarních cibulek
1 dl bílého vína
2 lžíce cukru
4 hřebíčky
mletý bílý pepř
OMÁČKA:
5 jarních cibulek
2,5 dl smetany
2,5 dl vývaru
2 lžíce hladké mouky
2 lžíce olivového oleje
sůl
Postup
Plátky naklepeme, poklademe šunkou a roketou, pevně stočíme do roládek, spíchneme párátky a necháme v chladu odležet.
Na marmeládu přivedeme k varu víno s cukrem a hřebíčky. Přidáme nakrájená jablka a hlavičky cibulek, opepříme a pod pokličkou dusíme doměkka.
Rozehřátý olej na omáčku zaprášíme moukou a necháme zpěnit. Přilijeme vývar, rozšleháme a za stálého míchání povaříme. Vešleháme smetanu, osolíme a povaříme 15 minut. Vmícháme nakrájené stonky cibulek (i z cibulek na marmeládu), krátce povaříme, omáčku rozmixujeme a osolíme. Závitky a zbylé hlavičky cibulek na omáčku opečeme ze všech stran v pekáčku na oleji, osolíme, dopečeme při 160 °C (cca 12 min) a podáváme s omáčkou a marmeládou smíchanou s výpekem z masa.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 4 874x
Komentáře receptu Vepřové závitky
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!