Kachní prsa s višněmi
Suroviny
4 porce kachních prsou s kůží
2 lžíce oleje
1 lžička cukru
1 lžička mletého pepře
1/2 lžičky mletého nového koření
špetka mleté skořice
sůl
OMÁČKA:
500 g vypeckovaných višní
150 g plátků anglické slaniny
1 malá šalotka
2 dl červeného vína
1 lžíce škrobové moučky
1 kostka drůbežího masoxu
šťáva z jednoho citronu
cukr
mletý pepř
sůl
Postup
Kachní prsa naložíme do oleje smíchaného se skořicí, novým kořením, pepřem a cukrem a uložíme na 4 hodiny v chladu. Pak je osolíme, vložíme do rozehřáté pánve kůží dolů a opečeme dozlatova. V jiné pánvi opečeme dozlatova drobné kostičky slaniny a jemně nakrájenou šalotku, přidáme višně, víno a rozdrobený masox a promícháme. Do pánve přidáme opečená prsa, vše dáme do trouby a pečeme při 170 °C asi 20 minut doměkka. Pak maso vyndáme, do omáčky přidáme škrob rozmíchaný v trošce studené vody, krátce ji povaříme a dochutíme cukrem, citronovou šťávou, solí a pepřem. Maso nakrájíme na plátky a podáváme s omáčkou a bílým pečivem.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 3 316x
Komentáře receptu Kachní prsa s višněmi
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!