Ovocný sorbet
Suroviny
500 g černého rybízu
90 g krupicového cukru
2 sáčky vanilkového cukru
4 lžíce medu
4 lžíce vodky
2 lžíce citrónové šťávy
1 lžíce želatiny v prášku
kuličky černého rybízu
Postup
Oba druhy cukru zalijeme asi 2 dl vody a za stálého míchání povaříme, až se cukr zcela rozpustí. Přidáme kuličky rybízu a krátce povaříme. Po vychladnutí směs lehce rozmixujeme a ještě propasírujeme přes síto. Želatinu necháme nabobtnat ve 4 lžících studené vody, pak ji zahřejeme, až se rozpustí a vmícháme spolu s vodkou, medem, citrónovou šťávou do propasírované hmoty. Směs nalijeme do vhodné nádoby, uložíme v mrazničce a za občasného promíchání jí necháme zamrazit. Když ještě není hmota úplně zmrzlá, rozmixujeme ji, znovu uložíme v mrazničce a necháme nejméně 3 hodiny mrazit.
Před podáváním necháme sorbet lehce povolit, vykrojíme z něj kuličky, upravíme je na talířky, doplníme kuličkami rybízu a podáváme.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 4 758x
Komentáře receptu Ovocný sorbet
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!