Ovocný sorbet

Suroviny

500 g černého rybízu
90 g krupicového cukru
2 sáčky vanilkového cukru
4 lžíce medu
4 lžíce vodky
2 lžíce citrónové šťávy
1 lžíce želatiny v prášku
kuličky černého rybízu

recept nemá fotografii

Postup

Oba druhy cukru zalijeme asi 2 dl vody a za stálého míchání povaříme, až se cukr zcela rozpustí. Přidáme kuličky rybízu a krátce povaříme. Po vychladnutí směs lehce rozmixujeme a ještě propasírujeme přes síto. Želatinu necháme nabobtnat ve 4 lžících studené vody, pak ji zahřejeme, až se rozpustí a vmícháme spolu s vodkou, medem, citrónovou šťávou do propasírované hmoty. Směs nalijeme do vhodné nádoby, uložíme v mrazničce a za občasného promíchání jí necháme zamrazit. Když ještě není hmota úplně zmrzlá, rozmixujeme ji, znovu uložíme v mrazničce a necháme nejméně 3 hodiny mrazit.

Před podáváním necháme sorbet lehce povolit, vykrojíme z něj kuličky, upravíme je na talířky, doplníme kuličkami rybízu a podáváme.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 4 673x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 10,00 (počet: 1) 10,00 1 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Ovocný sorbet


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist