Vídeňské věnečky
Suroviny
200 g hořké čokolády
200 g másla
2 žloutky
6 lžič moučkového cukru
2 lžíce silné vařené kávy
300 g hladké mouky
10 g prášku do pečiva
máslo na vymazání
Postup
Máslo necháme změknout, přisypeme cukr a přidáme kávu. Vše společně vyšleháme do pěny. Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni. Do pěny přimícháme žloutky, prosátou mouku, prášek do pečiva a nakonec vlažnou, téměř studenou čokoládu. Vymícháme těsto. Přendáme ho do cukrářského sáčku s hvězdičkovou trubičkou. Na plech, který jsme vymazali máslem, stříkáme věnečky. Před pečením dáme věnečky ztuhnout do lednice.
Troubu rozehřejeme na 180 °C. Ztuhlé věnečky pečeme asi 15 minut v předehřáté troubě. Po upečení a vychladnutí můžeme ještě půlky věnečků namáčet v rozpuštěné čokoládě.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 3 214x
Komentáře receptu Vídeňské věnečky
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!