Jahodové řezy

Suroviny

400 g listového těsta
350 g jahod
150 g másla
200 g moučkového cukru
1,5 dl mléka
½ sáčku jahodového pudinkového prášku
0,5 l jahodového likéru
0,5 dl hotové jahodové polevy
hladká mouka na vál
moučkový cukr

recept nemá fotografii

Postup

Těsto rozválíme na pomoučeném válu na dva stejné pláty, přeložíme je na plech s papírem na pečení, propícháme vidličkou, rádýlkem na nich naznačíme řezy a upečeme je do růžova při 200 °C. Z mléka a pudinkového prášku uvaříme pudink, který za častého míchání necháme prochladnout. Změklé máslo vyšleháme s cukrem do krému, postupně vmícháme pudink, pak likér a krém necháme v chladu částečně ztuhnout. Polovinu jahod nakrájíme na kousky. Jeden vychladlý plát potřeme trochou krému, posypeme kousky jahod, přidáme další vrstvu krému a jahod, které zakryjeme zbylým krémem a druhým plátem těsta, opatrně ho přimáčkneme a vše necháme ztuhnout v chladu. Před podáváním moučník nakrájíme na řezy, které pocukrujeme a ozdobíme polevou a zbylými jahodami.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 5 379x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Jahodové řezy


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist