Smetanový řez
Suroviny
350 g lesních jahod
350 g smetany ke šlehání
asi 150 g piškotového korpusu
5 žloutků
80 g čokoládového toppingu
2 dl mléka
50 g krupicového cukru
1 vejce
20 g želatiny v prášku
1 vanilkový lusk
Postup
V míse rozšleháme žloutky s celým vejcem a malou částí mléka. Zbylé mléko svaříme s cukrem a zrníčky vyškrabanými z vanilkového lusku a odstavíme z ohně. Vmícháme žloutkovou směs a krátce zahřejeme, ale nevaříme. Želatinu necháme nabobtnat ve studené vodě podle obalu, pak ji opatrně zahřejeme, až se rozpustí, vmícháme do mléčného krému a necháme vychladnout (krém ale nesmí ztuhnout!). Na závěr do krému vmícháme ušlehanou smetanu, polovinu krému nalijeme do hranaté obdélníkové formy vyložené mikrotenovou fólií a zakryjeme ho piškotovým korpusem seříznutým podle tvaru formy. Do druhé poloviny krému vmícháme čokoládovou omáčku, nalijeme ho na korpus a necháme asi 2 hodiny tuhnout v chladu. Pak formu na okamžik ponoříme do teplé vody, krém opatrně vyklopíme, ozdobíme jahodami a nakrájíme na řezy.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 3 835x
Komentáře receptu Smetanový řez
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!