Smetanový řez

Suroviny

350 g lesních jahod
350 g smetany ke šlehání
asi 150 g piškotového korpusu
5 žloutků
80 g čokoládového toppingu
2 dl mléka
50 g krupicového cukru
1 vejce
20 g želatiny v prášku
1 vanilkový lusk

recept nemá fotografii

Postup

V míse rozšleháme žloutky s celým vejcem a malou částí mléka. Zbylé mléko svaříme s cukrem a zrníčky vyškrabanými z vanilkového lusku a odstavíme z ohně. Vmícháme žloutkovou směs a krátce zahřejeme, ale nevaříme. Želatinu necháme nabobtnat ve studené vodě podle obalu, pak ji opatrně zahřejeme, až se rozpustí, vmícháme do mléčného krému a necháme vychladnout (krém ale nesmí ztuhnout!). Na závěr do krému vmícháme ušlehanou smetanu, polovinu krému nalijeme do hranaté obdélníkové formy vyložené mikrotenovou fólií a zakryjeme ho piškotovým korpusem seříznutým podle tvaru formy. Do druhé poloviny krému vmícháme čokoládovou omáčku, nalijeme ho na korpus a necháme asi 2 hodiny tuhnout v chladu. Pak formu na okamžik ponoříme do teplé vody, krém opatrně vyklopíme, ozdobíme jahodami a nakrájíme na řezy.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 3 835x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Smetanový řez


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist