Ratatouille (Francouzské lečo)
Suroviny
1 cibule
olivový olej
3 stroužky česneku
cuketa
lilek
sůl
nasekané čerstvé bylinky (bazalka, tymián, zelená petržel)
rajčatový protlak
Postup
Cibuli oloupeme a nakrájíme na proužky a dáme na rozpálený olivový olej. K cibuli přidáme na plátky nakrájené stroužky česneku a necháme zesklovatět. Mezitím omyjeme a nakrájíme cuketu na kostky, omyjeme lilek a nakrájíme ho na plátky, posolíme a necháme chvilku „vyplakat“. Po chvíli propláchneme vodou a lilek i cuketu přidáme na pánev. Opatrně dusíme, občas promícháme. Nenecháme dusit dlouho, zelenina by měla zůstat křupavá. Ke konci přidáme nasekané čerstvé bylinky a zahustíme rajčatovým protlakem (nebo pár rajčat oloupeme, nakrájíme a vhodíme na pánev). Osolíme, okořeníme čerstvým pepřem a dáme na talíř.
Pozn.: Převážně se podává k pečené rybě.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 8 841x
Komentáře receptu Ratatouille (Francouzské lečo)
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!