Polévka z mrkve a kedlubny
Suroviny
2 cibule
2 polévkové lžíce rostlinného oleje
150 g naklíčených pšeničných zrn
2 l zeleninového vývaru
2 mladé pórky
2 kedlubny
špetka bílého mletého pepře
petrželová nať
100 ml sladké smetany
Postup
Cibuli nakrájejte nadrobno, ohřejte olej a cibuli na něm orestujte dozlatova. Přidejte naklíčená, dobře propláchnutá pšeničná zrna a poduste je na cibulce na mírném ohni 3 minuty. Přilijte zeleninový vývar a vařte pod pokličkou 30 minut. Mrkev, pórek a kedlubnu nakrájejte na malé kousky a přidejte k polévce cca 10 minut před koncem vaření.
Polévku dochuťte malým množstvím čerstvě namletého bílého opepře, zjemněte hladkou smetanou, přidejte nasekanou petrželovou nať a podávejte.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 2 993x
Komentáře receptu Polévka z mrkve a kedlubny
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!