Plněná panenka po mlynářsku
Suroviny
800 g vepřová panenka
grilovaní koření
200 g žampionů
2 lžíce másla
1 cibule
kmín
kuřecí prsa
50 g šunky
hrst zelené cibulové natě
1 lžíce škrobové moučky
sůl, pepř
hladká mouka
vývar
Postup
Vepřovou panenku nakrojíme podélně tak, aby z ní byl lát, který naklepeme přes mikrotenový sáček natenko. Posypeme grilovacím kořením a zavineme. Žampiony (můžou být i předem namočené černé houby) orestujeme na másle a na cibulce se špetkou kmínu.
Větší kuřecí prsíčka nakrájíme na nudličky a orestujeme na cibulce. Houby, maso, šunku a hrst zelené cibulové natě spojíme lžící škrobové moučky, osolíme a opepříme. Poté směs rozložíme na plát panenky. Zarolujeme a ovážeme nití, aby se nerozevřela.
Naplněnou panenku obalíme v hladké mouce a zprudka opečeme. Potom jí podlijeme vývarem a v předehřáté troubě na 180 °C upečeme dozlatova.
Jako přílohu podáváme opečené brambory.
Pozn.: Plněnou panenku je možno konzumovat i studenou s chlebem a okurkou.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 5 908x
Komentáře receptu Plněná panenka po mlynářsku
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!