Ledová třešňová polévka
Suroviny
1 l vody
500 g třešní
2,5 dl červeného vína
cca 4 lžíce smetany ke šlehání
3 lžíce cukru
2 lžičky škrobové moučky
citronová šťáva
špetka soli
Postup
Třešně omyjeme, vypeckujeme, vložíme je i se šťávou, kterou pustily, do kastrolu, zalijeme vodou a červeným vínem a uvaříme doměkka. Pak třešně i s vodou a vínem rozmixujeme, vmícháme do nich škrobovou moučku rozmíchanou v trošce studené vody a ještě krátce povaříme, dokud směs nezhoustne. Polévka by ale stále měla zůstat tekutá.
Hotovou polévku přisladíme, lehce ji osolíme a dochutíme citronovou šťávou. Na závěr do ní vmícháme smetanu, aby byla jemnější. Polévku necháme dobře vychladit, trvá to několik hodin a podáváme například s oplatkami nebo cukrářskými piškoty.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 2 744x
Komentáře receptu Ledová třešňová polévka
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!