Košíčky s whisky creamem

Suroviny

125 g moučkového cukru
250 g másla
350 g hladké mouky
1 vanilkový cukr
nastrouhaná citronová kůra

KRÉM:
200 g másla
100 ml whisky creamu
100 g moučkového cukru
100 g strouhané čokolády

recept nemá fotografii

Postup

Máslo nakrájíme na menší kousky a necháme v míse změknout. Přimícháme cukr a vejce a vymícháme do pěny. Přisypeme prosátou mouku a vypracujeme v hladké těsto, které zabalíme do fólie a necháme alespoň 2 hod odležet v lednici.

Mezitím si připravíme krém - změklé máslo vyšleháme s cukrem do pěny a postupně zašleháváme whisky cream. Do formiček na košíčky dáme kousek těsta a vymačkáme ho až ke kraji.

Košíčky pečeme v rozehřáté troubě na 150 °C asi 15 - 20 minut. Po upečení košíčky vyklepneme z formiček a necháme vychladnout. Do vychladlých košíčků pomocí cukrářského sáčku nastříkáme krém a posypeme nastrouhanou čokoládou.

Pozn.: Místo whisky creamu lze použít rum nebo vaječný koňak, případně čokoládový, kokosový nebo kávový likér.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 3 176x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 5,50 (počet: 2) 5,50 2 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Košíčky s whisky creamem

anonym: sobota 1. ledna 2011
Dělala sem to, a bylo to pěkně divný.
Vzhledově krásné, ale chuťově hnus !

Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist