Košíčky s whisky creamem
Suroviny
125 g moučkového cukru
250 g másla
350 g hladké mouky
1 vanilkový cukr
nastrouhaná citronová kůra
KRÉM:
200 g másla
100 ml whisky creamu
100 g moučkového cukru
100 g strouhané čokolády
Postup
Máslo nakrájíme na menší kousky a necháme v míse změknout. Přimícháme cukr a vejce a vymícháme do pěny. Přisypeme prosátou mouku a vypracujeme v hladké těsto, které zabalíme do fólie a necháme alespoň 2 hod odležet v lednici.
Mezitím si připravíme krém - změklé máslo vyšleháme s cukrem do pěny a postupně zašleháváme whisky cream. Do formiček na košíčky dáme kousek těsta a vymačkáme ho až ke kraji.
Košíčky pečeme v rozehřáté troubě na 150 °C asi 15 - 20 minut. Po upečení košíčky vyklepneme z formiček a necháme vychladnout. Do vychladlých košíčků pomocí cukrářského sáčku nastříkáme krém a posypeme nastrouhanou čokoládou.
Pozn.: Místo whisky creamu lze použít rum nebo vaječný koňak, případně čokoládový, kokosový nebo kávový likér.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 3 176x
Komentáře receptu Košíčky s whisky creamem
anonym: | sobota 1. ledna 2011 |
Dělala sem to, a bylo to pěkně divný. Vzhledově krásné, ale chuťově hnus ! |
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!