Kávové lanýže
Suroviny
125 g mléčné čokolády
150 g hořké čokolády
125 g šlehačky
3 lžíce silné vařené kávy
70 g másla
NA OBALENÍ:
200 g bílé čokolády
150 g čokolády na vaření
Postup
Šlehačku nalijeme do kastrůlku a přivedeme k varu. Přidáme nalámanou čokoládu, uvařenou kávu a vše převaříme. Směs necháme vychladit. Uvařenou směs přelijeme do nádoby a robotem ji dobře vyšleháme. Přendáme do cukrářského sáčku s řezanou trubičkou.
Na plech rozprostřeme pečící papír a na něj nastříkáme asi 3 cm dlouhé lanýže a necháme ztuhnout.
Bílou čokoládu nahrubo nastrouháme, čokoládu na vaření rozpustíme ve vodní lázni. Lanýže potáhneme v rozpuštěné čokoládě, hned obalíme v nastrouhané bílé čokoládě a necháme ztuhnout.
Pozn.: Na obalení můžeme použít také strouhanou hořkou nebo mléčnou čokoládu, mleté oříšky, strouhaný kokos, sekané mandle..
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 3 764x
Komentáře receptu Kávové lanýže
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!