Vepřové plátky po indicku
Suroviny
4 vepřové řízky
200 g rýže
350 g ananasového kompotu
150 g zeleného hrášku
100 g strouhaného kokosu
2 vejce
400 ml vývaru
1 lžíce škrobové moučky
1 lžíce plnotučné hořčice
2 lžíce oleje
1 feferonka
1 cibule
lžíce másla
sůl
mletý pepř
Postup
Maso omyjeme a osušíme. Naklepané plátky opečeme na oleji a pak je osolíme a opepříme. Zmírníme plamen a dusíme doměkka. Potom je vyjmeme a ponoříme na chvíli do vývaru. Mezitím nakrájíme feferonku na kolečka a cibuli nadrobno. Necháme je zesklovatět na tuku. Rýži dáme vařit. Ananas scedíme a pokrájíme na kousky. Asi 5 minut před koncem varu je vmícháme společně s hráškem do rýže. Okapané plátky obalíme v těstíčku z kokosu, hořčice a vajec a v troubě nebo grilu zapečeme dozlatova. Výpek zředíme trochou ananasové šťávy a zahustíme škrobem. Podáváme s ochucenou rýží.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 3 622x
Komentáře receptu Vepřové plátky po indicku
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!