Pikantní jehněčí guláš
Suroviny
1 kg jehněčího masa (např. plecka)
250 g cibule
500 g mrkve
3 stroužky česneku
4 lžíce oleje
4 lžíce koňaku
250 ml bílého vína
500 ml masového vývaru
1 pomeranč
petrželka
sůl
mletý pepř
mletá paprika
Postup
Maso odblaníme a nakrájíme na malé kostky. Zeleninu pečlivě očistíme a opereme. Cibuli rozkrájíme na půlkolečka, mrkev na tenké šikmé plátky a česnek prolisujeme. Kostky masa opečeme na tuku. Teprve potom je osolíme a okořeníme. Po chvíli přidáme pokrájenou zeleninu a vše krátce podusíme. Zalijeme koňakem, bílým vínem, vývarem a dusíme doměkka. Nakonec guláš podle chuti osolíme a okořeníme.
Pomeranč dobře omyjeme. Tence oloupeme kůru, kterou pokrájíme na nudličky. Petrželku nakrájíme najemno. Na nahřáté talíře dáme guláš, který posypeme pomerančovou kůrou a petrželkou.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 4 440x
Komentáře receptu Pikantní jehněčí guláš
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!