Bifteky s omáčkou
Suroviny
1,5 kg hovězí svíčkové
100 g másla
1 jablko
1 pomeranč
3 lžíce oleje
1 svazek cibulky
česnek
tymián
petrželka
sůl
mletý pepř
300 mo červeného vína
50 ml pomerančové šťávy
Postup
Svíčkovou opláchneme pod vodou a osušíme. Nakrájíme na plátky asi 1,5 cm silné. Každý opepříme, okořením tymiánem a prolisovaným česnekem. Mezitím vymačkáme pomeranč, šťávu smícháme s olejem, do marinády vložíme maso. Necháme asi hodinu v ledničce. Potom maso vyjmeme, osolíme a pečeme na grilu. Potíráme pomerančovou marinádou. Během grilování maso jednou otočíme, aby se biftedy opekly z obou stran.
Na talířích je polijeme vinnou omáčkou, kterou si připravíme takto: Do červeného vína vložíme pokrájený pomeranč a jablko, cibulku, omáčku uvedeme k varu. Přidáme máslo a mícháme, dokud se nerozpustí. Nakonec přidáme petrželku a nalijeme na maso.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 4 036x
Komentáře receptu Bifteky s omáčkou
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!