Žampiony zapékané se smetanou

Suroviny

500 g drobných žampionů
40 g prorostlé slaniny
1 cibule
1 lžíce oleje
½ lžičky nasekaného rozmarýnu
1 lžička citrónové šťávy
sůl
pepř
150 ml zakysané smetany
1 žloutek
1 lžíce nasekané pažitky
1 lžíce másla

recept nemá fotografii

Postup

Prorostlou slaninu nakrájíme na jemné kostičky. Cibuli oloupeme a posekáme nadrobno. Žampiony pečlivě očistíme, otřeme navlhčenou utěrkou. Větší kusy rozpůlíme, případně oloupeme hlavičky. Mezitím předehřejeme troubu na 220 °C (horkovzdušnou na 200 °C).

V kastrolu rozehřejeme olej a kostičky slaniny na něm škvaříme. Přidáme nakrájenou cibuli a necháme ji zesklovatět, cca 2 minuty. Přimícháme žampiony, nasekaný rozmarýn a lžičku citrónové šťávy a dusíme po dobu zhruba 5 minut. Směs osolíme a opepříme. Poté hotové houby přendáme do tukem vymazané zapékací nádoby.

Mezitím vyklepneme vejce, oddělíme žloutek, který pak rozmícháme se zakysanou smetanou a nasekanou pažitkou. Směsí zalijeme houby, navrch rozložíme na vločky nakrájené máslo. Zapékáme asi 20 minut a ihned podáváme.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 5 762x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Žampiony zapékané se smetanou


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist