Žampiony zapékané se smetanou
Suroviny
500 g drobných žampionů
40 g prorostlé slaniny
1 cibule
1 lžíce oleje
½ lžičky nasekaného rozmarýnu
1 lžička citrónové šťávy
sůl
pepř
150 ml zakysané smetany
1 žloutek
1 lžíce nasekané pažitky
1 lžíce másla
Postup
Prorostlou slaninu nakrájíme na jemné kostičky. Cibuli oloupeme a posekáme nadrobno. Žampiony pečlivě očistíme, otřeme navlhčenou utěrkou. Větší kusy rozpůlíme, případně oloupeme hlavičky. Mezitím předehřejeme troubu na 220 °C (horkovzdušnou na 200 °C).
V kastrolu rozehřejeme olej a kostičky slaniny na něm škvaříme. Přidáme nakrájenou cibuli a necháme ji zesklovatět, cca 2 minuty. Přimícháme žampiony, nasekaný rozmarýn a lžičku citrónové šťávy a dusíme po dobu zhruba 5 minut. Směs osolíme a opepříme. Poté hotové houby přendáme do tukem vymazané zapékací nádoby.
Mezitím vyklepneme vejce, oddělíme žloutek, který pak rozmícháme se zakysanou smetanou a nasekanou pažitkou. Směsí zalijeme houby, navrch rozložíme na vločky nakrájené máslo. Zapékáme asi 20 minut a ihned podáváme.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 5 826x
Komentáře receptu Žampiony zapékané se smetanou
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!