Filety z mořské štiky
Suroviny
600 g filetů z mořské štiky
1 svazek mladé cibulky
100 g žampionů
100 g másla
600 g zeleninové směsi (hrášek, mrkev, kukuřice)
2 lžíce rajského protlaku
1 lžička nasekaného čerstvého organa
3 stroužky česneku
sůl
špetka kmínu
Postup
Mladou cibulku, případně oloupanou cibuli, nasekáme najemno, žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Vše osmahneme na lžíci rozpuštěného másla. Přidáme zeleninovou směs, osolíme, mírně podlijeme vodou a necháme asi 5 minut dusit. Nakonec přidáme rajský protlak a oregano.
Filé omyjeme, osolíme, posypeme kmínem a na zbylém másle po obou stranách opečeme. Zbytek másla rozpustíme a promícháme s utřeným česnekem. Na talíř rozložíme zeleninovou směs, na ni opečené filé a vše zalijeme rozpuštěným česnekovým máslem.
Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 6 503x
Komentáře receptu Filety z mořské štiky
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!