Rumové vdolky

Suroviny

500 g hladké mouky
2,5 dl vlažného mléka
80 g másla
1 vejce
2 lžíce cukru
25 g droždí
1/2 lžičky soli
tuk na potření
moučkový cukr na posypání

RUMOVÉ BLUMY:
250 g blum
2 dl rumu
50 g marmelády dle chuti
2 sáčky vanilkového cukru

recept nemá fotografii

Postup

Do mísy prosijeme mouku, doprostřed uděláme důlek a do něj rozdrobíme droždí, přidáme trochu cukru a trochu vlažného mléka. Mísu zakryjeme a necháme vzejít kvásek. Pak přimícháme zbylé mléko, cukr, vejce, rozpuštěné máclo a sůl a vypracujeme hladké těsto, které necháme na teplém místě vykynout, dokud zdvojnásobí svůj objem. Pak z něj pomoučenou lžící vykrojíme bochánky, které rozložíme na plech vyložený pečícím papírem. Trochu je "zplácneme", potřeme rozpuštěným tukem a necháme ještě asi 20 minut kynout a upečeme při 190 °C dozlatova, cca 35 - 40 minut.

Vypeckované a nakrájené blumy dusíme s rumem 15 minut, vmícháme marmeládu a cukr a povaříme do zhoustnutí. Horké blumy rozdělíme na prochladlé vdolky, pomoučkujeme a ihned podáváme.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 4 365x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 9,00 (počet: 1) 9,00 1 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Rumové vdolky


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist