Rumové vdolky
Suroviny
500 g hladké mouky
2,5 dl vlažného mléka
80 g másla
1 vejce
2 lžíce cukru
25 g droždí
1/2 lžičky soli
tuk na potření
moučkový cukr na posypání
RUMOVÉ BLUMY:
250 g blum
2 dl rumu
50 g marmelády dle chuti
2 sáčky vanilkového cukru
Postup
Do mísy prosijeme mouku, doprostřed uděláme důlek a do něj rozdrobíme droždí, přidáme trochu cukru a trochu vlažného mléka. Mísu zakryjeme a necháme vzejít kvásek. Pak přimícháme zbylé mléko, cukr, vejce, rozpuštěné máclo a sůl a vypracujeme hladké těsto, které necháme na teplém místě vykynout, dokud zdvojnásobí svůj objem. Pak z něj pomoučenou lžící vykrojíme bochánky, které rozložíme na plech vyložený pečícím papírem. Trochu je "zplácneme", potřeme rozpuštěným tukem a necháme ještě asi 20 minut kynout a upečeme při 190 °C dozlatova, cca 35 - 40 minut.
Vypeckované a nakrájené blumy dusíme s rumem 15 minut, vmícháme marmeládu a cukr a povaříme do zhoustnutí. Horké blumy rozdělíme na prochladlé vdolky, pomoučkujeme a ihned podáváme.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 4 365x
Komentáře receptu Rumové vdolky
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!